top of page
  • Facebook
  • Instagram

ירושות וצוואות

עריכת צוואה:

בניגוד למה שמקובל לחשוב, צוואה היא אינה נחלתם של מבוגרים בלבד. כל אדם שצבר רכוש בחייו ורוצה לקבוע את אופן חלוקתו במקרה וחו"ח ילך לבית עולמו – חייב לערוך צוואה.

הדבר מקבל משנה תוקף במצבים מסוימים בחיים למשל, לאחר גירושין. אדם גרוש שלא ערך צוואה, רכושו יחולק בין יורשיו על פי דין, כלומר, ברוב המקרים ילדיו (אם היו). או אז תהיה לגרוש/ה גישה לרכוש אותו יקבלו הילדים (במידה והם קטינים) ובעצם הוא יעבור לשליטתם.

גם כשאדם נמצא במערכת יחסים "פרק ב'" חשוב מאד לקבוע איך יתחלק רכושו – מה יישאר לילדיו מהנישואים הראשונים ומה לילדיו מפרק ב'.

זוגות, גם נשואים וגם ידועים בציבור, יכולים לערוך צוואה הדדית, אשר תקבע את אופן ההורשה לאחר פטירת אחד מהם וגם לאחר פטירת בן הזוג השני. למשל, בפטירת אחד מבני הזוג הרכוש שצבר יעבור לבן הזוג שנותר בחיים, ולאחר פטירתו – יעבור לילדי הזוג, או כל אדם אחר עליו יסכימו.

קיימת חשיבות רבה לעריכת צוואה באמצעות עורך דין מקצועי, שמכיר את החוק והפסיקה היטב ויכול להציע פתרונות גם למצבים מורכבים בהם אדם רוצה לקבוע מי יהיו יורשיו. בין אם מדובר על נישול אחד היורשים, או על קביעת מנגנון נאמנות בצוואה אשר יישם את רצונו של עורך הצוואה.

אז אם צברתם רכוש בחייכם ואתם רוצים לוודא שבמקרה וקורה הגרוע מכל חו"ח, רכושם יתחלק בין יורשים לפי העדפתכם, אתם מוזמנים לפנות למשרדנו לקבלת ייעוץ משפטי ועריכת צוואה שתיישם את רצונכם.

הגשת בקשה לצו ירושה/ צו קיום צוואה ורישום ירושה בטאבו/ חלוקת כספים:

גילוי נאות: כיום ניתן להגיש בקשה לצו קיום צוואה או בקשה לצו ירושה ללא מעורבות עורך דין. מדובר בעניין "טכני" בלבד, והיורשים יכולים לעשות זאת בעצמם.

על אף האמור, ראשית תמיד כדאי להתייעץ עם עורך דין לפני הגשת הבקשה. ייתכן שהיורשים מעוניינים להסכים בינם לבין עצמם על חלוקה אחת של העיזבון שהמנוח הותיר להם, אם כן, יש לערוך הסכם ולהגישו יחד עם הבקשה.

גם לאחר מתן הצו, עדיין צריך לבצע רישום של נכסי מקרקעין בטאבו/ מנהל מקרקעי ישראל כשלפעולה כזו עלולות להיות השלכות מבחינת מיסוי, או לפנות לבנקים (שלא תמיד ממהרים לשתף פעולה) על מנת להעביר את הכספים שבעיזבון ליורשים ועוד פעולות שונות הנוגעות לחלוקת העיזבון.

על מנת למנוע טעויות שעלולות להיות יקרות (כשמדובר במיסוי מקרקעין – עשרות ואף מאות אלפי שקלים), אתם מוזמנים לפנות למשרדנו לקבלת ייעוץ משפטי ואם יעלה הצורך – גם הגשת בקשה מתאימה לרשם הירושות וטיפול בחלוקת ורישום ההורשה ברשויות השונות.

ייצוג בהתנגדויות:

פעמים רבות הגשת צוואה לקיום או בקשה לצו ירושה היא יריית הפתיחה למלחמות בתוך המשפחה – כאלה שמסתיימות בנתק מוחלט בין בני המשפחה. לכן, לפני הכל – הדבר הכי חשוב הוא לנסות להגיע להסכמות בתוך המשפחה, מחוץ לכתלי בית המשפט – הסכמות שיאפשרו למשפחה להמשיך לתפקד ככזו ולכל המעורבים להמשיך ולשמור על קשר משפחתי.

לעיתים, לאחר הגשת צוואה או בקשה לצו ירושה, בן משפחה (או אפילו חבר או שכן של המנוח) ימצא "צוואה ישנה" שערך המנוח, או "צוואה חדשה" שנערכה זמן קצר לפני הפטירה. ברוב המקרים, האמור בצוואות אלה נוגד את הצוואה שהוגשה לקיום או צו הירושה שניתן.

במצב כזה בדרך כלל תוגש התנגדות לקיום הצוואה או למתן צו הירושה. מדובר על הליך משפטי ארוך ומורכב, עם נטל הוכחה כבד, מומחים שונים (גרפולוגים, רופאים, נציגי רווחה וכו') ועלויות גבוהות שבסופו אתם עלולים למצוא את עצמכם מנושלים מחלק או אף מכל הרכוש שהותיר המנוח ואף לשלם הוצאות משפטיות גבוהות לצד השני.

אי אפשר להמעיט בחשיבות מקצועיותו של עורך הדין שמייצג אתכם, אם בהגשת התנגדות או בהתמודדות עם התנגדות שהוגשה. מומחיות והיכרות עם החוק והפסיקה וההליך המשפטי בתחום הם גורמים שיכריעו את הכף לכאן או לכאן בתיקים מסוג זה.

אם הוגשה "נגדכם" התנגדות לצו קיום צוואה או צו ירושה או שאתם מעוניינים להגיש כזו – אתם מוזמנים לפנות למשרדנו לקבלת ייעוץ משפטי. ביחד ננסה למצוא פתרון שיאפשר לפתור את המחלקות מחוץ לכתלי בית המשפט, אך גם נייצג אתכם ונילחם על זכויותיכם בבית המשפט בכל הכלים המשפטיים העומדים לרשותנו.

:לתאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

!נשלח, תודה

הרצל 39, קרית אתא 2808855

051-2576488

sivilyalaw@gmail.com

bottom of page